Какво се случва в компанията ми?

Ако работите в голяма компания, със сигурност се случва да се изненадате как човек, с когото сте били колега, всъщност от доста време не работи в компанията. Разбира се, това често е повод за поздравления за новата работна позиция, но пък понякога може да доведе до опасно изтичане на информация.

Една от новите функции в LinkedIn решава този проблем, поне отчасти. Сега вече имате възможност да следите всички промени, които се случват в дадена компания и да сте наясно коя е поредната новопривлчена професионална звезда, кой е напуснал и дори какви нови свободни позиции са обявени.

Въобще, профилът на една компания в LinkedIn дава сериозна информация за това какво се случва вътре, но новата функция позволява да получавате информация за това още с отразяването на промяната в социалната мрежа.

И замислете се: каква по-добра възможност да следите отблизо кокуренцията? Затова “следете” своята компания, но не пропускайте да се абонирате и за случващото се при останалите фирми на пазара. Е, те ще виждат, че вие ди следите, но пък все още нямат възможност да ви попречат да го правите. Успех с корпоративния шпионаж!

Коментари

коментара

3 thoughts on “Какво се случва в компанията ми?

  1. Друг корпоративен шпионаж освен кой е нов във фирмата трудно се осъществява чрез LinkedIn.
    Много бизнеси използват тази мрежа и всеки внимава какво споделя.

  2. Което на практика не е малко, защото може да бъде симптоматично за явления, които предстои да се случат в компанията или с нея – преструктурирания, разширявания и т.н. Много често напускането на клюов служител може да доведе до сътресения.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *