Въпросче: Какво се случва с подгрупите в отворените групи

Вчера Вито Зарейчук ме изненада с един въпрос, чийто отговор може би ще ви бъде полезен, особено след като LinkedIn промени облика на групите миналата година:

Здравей! Алекс, как мислиш, ако направя групата Barter Bulgaria в LinkedIn отворена (open group), дали затворената подгрупа към нея ще остане затворена само за членовете в нея?

Тук отговорът е много прост, но със сигурност важен за онези от вас, които искат да привлекат повече членове в групите си, но все пак да запазят някакъв ексклузивитет за своите подгрупи.

Истината е, че подгрупите (subgroups) в LinkedIn са винаги затворени. Включването в тях става само след одобрение от мениджър на групата и с това донякъде се гарантира предпазването от злонамерени действия в рамките на микрообщността.

Така че, ако се опасявате от сериозни спам-потоци, място за притеснение няма. А така или иначе, групите с преобладаващ български език едва ли имат подобен проблем – все още броят на злонамерените профили е достатъчно нисък, дано и да се запази такъв.

Коментари

коментара

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *