Да подготвим профила на компанията си за публикуване на статуси

В края на септември LinkedIn обявиха, че публкуването на статуси на корпоративните страници вече ще бъде напълно отворено и това като че ли отвори нова ера в ползването на бизнес мрежата. Видеото показва, че това става по същия начин, по който се ъпдейтват профилите на всеки потребител, но на практика трябва малко подготовка…

За да подготвите профила на компанията си за публикуване на корпоративни статуси, трябва да дадете възможност той да бъде администриран само от конкретни лица (опцията Designated users only). Промяната става през бутона Admin Tools -> Edit, който се намира отдясно, точно над брояча с последователи на компанията.

След като промените настройките и публикувате промените, ще можете да избирате между регистрираните в LinkedIn служители на компанията, които са ви директен контакт. В момента, в който бъде направен администратор, всеки от тях ще може да публикува статуси от името на компанията, затова внимавайте с предоставянето на права.

Ето как става това:

След което всеки нов администратор ще получи писмо на основната си поща.

Гъделичка егото, нали? 🙂 Особено когато се върнеш на страницата на компанията и видиш новата опция, която се е активирала

И след точно 10 секунди си пуснал първия корпоративен статус. Дали ще е нещо гениално? За себе си се съмнявам.

А кой беше първият ъпдейт, който ти пусна на страницата на твоята компания в LinkedIn?

N.B. Може да се появи проблем с добавянето на администратори. На мен например не ми се появяваше падащо меню с контакти под Chrome, затова и благодарности на Павлина за помощта при подготовката на материала.

Коментари

коментара

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *