5 професионални съвета за по-добра профилна снимка в LinkedIn

Профилната снимка е един от най-важните елементи от присъствието ни в социална мрежа като LinkedIn. Според проучвания само фактът, че сме качили своя снимка, дава 14 пъти по-голям шанс да отворят профила ни. Казват, че LinkedIn e заменил ръкуването при първа среща и сега профилът ни в него е първото впечатление, което създаваме.

Ето защо е важно да се обърне особено внимание в подбирането на най-подходящата за целта снимка. За да ни разкаже как да го направим по правилния начин, днес ни гостува имидж консултантът Румяна Величкова*.

Ето и няколко професионални съвета от нея:

  • Направете снимката в студио с професионален фотограф. Колкото и да са добри камерите на телефоните ни, не могат да се сравняват с професионалните фотоапарати.

sophie-cameron

 

  • Облечете се адекватно за професионалната сфера, в която работите.

karl-berkoben

 

  • Имайки предвид, че 60% от снимката трябва да я изпълвате вие (останалото е фон) – заложете на цвят, който ви отива и ви прави да изглеждате по-млади, по-свежи и по-симпатични. Препоръчителни са едноцветни дрехи, не шарки.

meghan-johnson

 

  • Нека фонът, на който се снимате, не разсейва. Единственото важно на снимката сте вие.

marc-burgs

 

  • Погледът ви трябва да е уверен, излъчвайте добро настроение и нека снимката ви да показва, че сте човек, на когото може да се разчита.

linda-schenk

rumyana-velichkova* Румяна Величкова е лицензиран имидж консултант от The Style Core® в САЩ при една от осемте мастери в света. Тя работи в СМ Консултинг (www.cmconsulting.bg) и има дългогодишен опит с индивидуални и корпоративни клиенти в изграждането и поддържането на техния имидж. Свържете се с Румяна в LinkedIn.

 

Коментари

коментара

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *