Да се прицелим в точния бизнес сектор

R&D отделът на LinkedIn не спира да ни изненадва и от няколко дни насам хиляди потребители на най-голямата социална мрежа за професионалисти в света вероятно са на върха на щастието. Защото след промените в секцията с контакти и пускането на Connections Beta, търсенето на правилния човек за конкретна идея е вече в пъти по-лесно и по-бързо.

Сигурно си спомняте, че допреди няколко дни трябваше да разгледате един по един профилите на LinkedIn-контактите си, за да ги групирате по даден признак и евентуално да се свържете с тях едновременно. Казано накратко, събирането на всички от “точния бизнес сектор” заедно отнемаше прекалено много време.

Сега обаче нужният поток от информация е систематизиран и нужните ви специалисти са само на няколко щраквания с мишката.

В Connections Beta списъкът с контакти дава възможност за сортиране – по тагове (които сами избирате да сложите към даден профил, или автоматично генерирани – за начина, по който сте се свързали с конкретния човек), според компания, място, индустрия…

И ето, че си дойдохме на думата. Имате страхотна новина, която искате да споделите с колегите си в собствената бизнессфера – вече това може да стане за не повече от 30 секунди. Организирате събитие за конкретна индустрия – чудесно, покането специално подбрани контакти да присъстват.

И какво още? Поддържайте контакт с клиентите си от дадена компания – изпратете им групово съобщение с вдъхновяващо послание за началото на работната седмица.

Вече въображението ви започна да щрака, нали?

Коментари

коментара

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *