Защо използвам социални медии?

Въпросът от заглавието на блога някак ме провокира да не му отговарям. Истината е, че повечето хора, които познавам, ползват социалните медии, защото е модерно, защото всички са в социалните медии и въобще, защото социалните медии са тренд, който не бива да се пропуска. И същите тези хора нямат никаква представа, че над 80% от времето, което прекарват в интернет, се случва в различни социални медии – социални мрежи, мрежи за споделяне на връзки, на снимки и видео, блогове и микроблог платформи…

Аз обаче подхождам от самото начало към този тип комуникация с разбирането, че социалните медии са инструмент. Не просто инструмент за комуникация, а и инструмент, чрез който можеш да изпъкнеш пред останалите (тъй като това е блог, посветен на социална мрежа за бизнес, “останалите” в случая е равно на “конкуренцията”).

Разбира се, всеки, който се занимава професионално или полупрофесионално с медии (а и не само), си дава сметка, че социалните медии са алтернативна форма на получаване на информация. На разпространяване на информация и най-вече на нейното филтриране. Имате развиващ се или развит бизнес в България? Facebook, LinkedIn и Twitter са сред трите най-важни инструмента, които могат да ви помогнат да измерите успеваемостта си между онлайн потребителите.

Всъщност темата на тази публикация идва от един блогмийм, който бе започнат миналата седмица от Манол Трендафилов като част от предварителната подготовка на семинара Social Media Masterclass. Събитието, на което блогът за LinkedIn е медиен партньор, е на 9 юли и основен лектор ще бъде Майкъл Лиандер (поне така той произнася сам името си във видеото долу). Лиандер е председател на FIMAC – звеното по интерактивен и дигитален маркетинг към Европейската асоциация по директен маркетинг (FEDMA).

На сайта на семинара можете да видите пълната програма на панелите, а долу е и приветственото видео на Майкъл Лиандер, където той разкрива какво точно ще ни разкаже на 9 юли.

Коментари

коментара

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *