Седмичните групови съобщения са задължителни

Не, LinkedIn не са променили политиката си за поддържане на групи. Това правило обаче е почти канонично, ако сте администратор на група и искате да подтикнете членовете й към по-голяма активност.

От известно време насам бизнес социалната мрежа дава възможност на собствениците на групи да комуникират директно с членовете, без да се налага да добавят имената им едно по едно в съобщенията – с опцията за изпращане на групово съобщение веднъж в седмицата. Бутончето “Send an Announcement” вече изпраща посланието ви директно на пощата на потребителите и ви спестява дългото чакане да влязат в групата, за да го прочетат.

Това съобщение отива на пощите на всички членове на групата и същевременно се появява като дискусия в самата група. Затова не забравяйте да го маркирате като Featured Discussion, за да излиза по-напред в списъка с дискусии на първа страница на групата.

Какво можете да наравите, за да увеличите трафика към групата и активността вътре в нея?

Както неведнъж сме говорили, в малки групи, каквито са предимно българските общности в LinkedIn, е важно да има движеща сила в началото, докато се натрупа критичната маса, която сама да активизира групата. Разбира се, в самото начало това сте вие, но с течение на времето може да направите един или двама от най-активините потребители мениджъри на групата. Така те ще имат право да управляват по-сериозно групата и в конкретния случай – да изпращат масови съобщения до членовете.

Установете си практика на изпращане на седмично групово съобщение, но внимавайте то да не повтаря седмичния digest, който автоматично се генерира от системата. Ако групата ви е тематична, събирайте най-интересните линкове, на които попадате през седмицата, и ги пращайте като Седмичен преглед.

Още по-добре – говорете с останалите мениджъри на групата и измислете свой собствен похват, който ще бъде интересен за всички членове.

Още нови попълнения към групата?

Седмичните групови съобщения са вашият начин, да покажете на членовете на групата, че участието им нови стойност и за самите тях. Насърчавайте ги да препращат адреса на групата и да канят свои контакти. Така постепенно членовете ще се увеличават и съответно активността ще се повишава. Няма нищо лошо в това да ги каните и в другите си групи, или свързани с вашата.

Успех!

Ще се радвам да се присъедините и към групите, които аз съм създал и на които съм мениджър:


BG PR Pros – Групата на българските топ PR експерти.

Private Equity Investments in Bulgaria and the Region – англоезична група, разработена съвместно с Economedia и световната правна организация DLA Piper.

Law to Business – групата, която свързва бизнеса с най-новата информация от юридическия свят, осигурявайки съвети и адекватна консултация при нужда.

WinedIn – Българската група за любители на виното.

Книгите в България – група за тези, които обичат хубавата книга – с много препоръки и новини от сектора у нас и по света.

Коментари

коментара

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *