Pimp my LinkedIn profile!

Колко често се връщате към LinkedIn профила си, за да го обновявате с актуална информация? Рядко? Не се сещате за това?

Е, няма проблем, LinkedIn вече се грижат за това вместо вас. След вчерашния редизайн на профилите вече има кой да ви напомня – ето това бутонче.

Най-важното за профила ви е актуалната ви работна позиция. Затова и първото, което системата ви пита, е дали все още работите това, което е посочено като настояща позиция. И отдясно – какво остава да промените по профила си, за да имате “12 пъти повече кариерни възможности”. Честно казано, не знам как са го изчислили 🙂

И тъй като правилното и подробно попълване на задълженията ви на конкретна позиция е много важно за по-добрата разпознаваемост като професионалист (а и чисто технически – за оптимизация в търсенето в LinkedIn), системата пита с какво точно сте се занимавали на местата, на които сте работили.

И така ще преминете през всички важни зони от профила си, докато не дойде време за тези две известия:

Освен напомнянето за обновление, новите профили в LinkedIn са с подобрен дизайн, който откроява различните модули и графично извежда началото много по-ясно.

И преди съм казвал, че добре попълненият и разнообразен профил в LinkedIn (включително и профилите на компании) може да каже много за вас на новите и потенциалните бизнес партньори. Просто защото първото впечатление винаги има значение.

Коментари

коментара

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *