Борсата безмилостна към LinkedIn

След черния петък за LinkedIn, в който акциите на компанията се смъкнаха с $4.16 (4.36%), вчерашният борсов ден беше още по-жесток за най-голямата бизнес социална мрежа в света. Цената на дяловете падна с $15.89 до $75.47 за акция, което е спад с цели 17.39 процента.

Въпреки отличните резултати за второто фискално тримесечие, акциите на LinkedIn бяха засегнати най-силно от финансовата нестабилност в Щатите през последните дни, довела до понижаването на кредитния рейтинг от Standard & Poor’s до АА+. Социалната мрежа обаче не е единствена – други от технологичните гиганти също отбелязаха сериозен спад за последната една седмица. Някои от финансовите анализатори предричат нова дотком-криза, подобна на тази от 2001 година, а за спукването на дотком балона се говори още от началото на тази година.

Графика от BusinessInsider за движението на цените на Топ 10 от публичните технологични компании – Google са с най-нисък спад, LinkedIn са с една четвърт надолу:

Следете на живо промените в цените на Google, Microsoft, AOL, Apple, Pandora, Amazon, Netflix, Yahoo, OpenTable и LinkedIn тук.

Коментари

коментара

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *