LinkedIn придобива SlideShare: какво следва?

$118.75 млн., 45% от които кеш, а останалата част – в акции. Това е цената, която LinkedIn ще плати за придобиването на най-голямата платформа за онлайн споделяне на презентации SlideShare.

“Тази сделка ще позволи на професионалистите да откриват хора чрез съдържание и съдържание чрез хората. С вълнение ще откриваме най-добрите начини съвместните ни предложения да правят професионалистите по целия свят по-продуктивни и успешни.”, казват от LinkedIn в блога си.

“Ще продължа да бъда начело на SlideShare и екипът ни ще продължи да прави това, което е правел досега – да развива нови функционалности в сайта и да го прави още по-добър. С времето ще виждате и нови интеграции, които да изваждат на преден план предимствата от връзката ни с LinkedIn”, казва при анонсирането на сделката в блога на SlideShare създателят на платформата за презентации Рашми Синха.

На практика презентациите в SlideShare и сега са един от най-добрите начини да направите профила си в LinkedIn интерактивен. Не само заради възможността да представяте ефектно своята експертиза в различни сектори, но и като единствен начин да поставите видео от YouTube в профила си (както направихме по време на президентската кампания с профила на президента Плевнелиев, където при влизане в него тръгваше автоматично финалният предизборен клип).

Най-вероятно сделката ще доведе до още по-пълна интеграция на платформата за презентации в LinkedIn, като дори можем да очакваме и ребрандиране в скоро време. Предвид доста сериозното припокриване между аудиториите на двете социални мрежи, можем да очакваме и унифициране на начините за регистриране и съответно влизане в сайтовете – с един общ акаунт по примера на Google.

Разбира се, няма съмнение, че LinkedIn ще инвестират и в развиване на услугите на SlideShare, които биха могли да носят и добри приходи на компанията – например premium версия на ZipCast за платени видеоконференции, а защо не и платформа за отдели за поддръжка и видео кол-центрове за малък и среден бизнес.

На нас засега ни остава само да гадаем, но дано от LinkedIn ни разкрият плановете си възможно най-скоро…

Коментари

коментара

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *