Видео функционалност за LinkedIn Influencer-ите

blog-feature-linkedin

Глобалната тенденция потребителите да се ориентират все повече към гледане, а и генериране на видеосъдържание, носи като резултат и последното нововъведение на LinkedIn – видео в личните профили. Новата фукнционалност бе анонсирана в началото на месеца в блога на професионалната мрежа и засега е достъпна само за т.нар. influencer-и.

Въпреки че все още няма много яснота за бъдещето на видеото в LinkedIn, в момента видимо функционалността дава възможност за онлайн дискусии по определени теми: един от потребителите задава тема с 30-секундно видео (вижте как го прави Рийд Хофман) и останалите influencer-и могат да се включват със свои видеа, които се нареждат отдолу със собствен URL адрес. Публикуването на клиповете става през новото мобилно приложение LinkedIn Record, което е достъпно само за iOS устройства.

На този етап в потребителските профили няма обособена секция за видео, а клипчетата са видими в потока на всеки, абониран за конкретния influencer. За обикновените потребители остава удоволствието да следят клиповете и да се включват евентуално с коментари.

“Призоваваме ви да споделяте своите мисли чрез коментари и като каните и други потребители да се включват в дискусиите, споделяйки видеата със своята мрежа. По този начин имате възможността да се включите още по-активно в дискусии по с хората, които определят дневния ред във вашата индустрия”, пишe Джаспър Шърман-Месър, старши продуктов мениджър в LinkedIn, отговарящ за видеосъдържанието.

Какво е много вероятно да последва:

  • “освобождаване” на функционалността и за обикновените потребители;
  • публикуване на видеа, по-дълги от 30 секунди;
  • възможност за вграждане (embed) на качените видеа;
  • възможност за излъчване на живо, подобно на Periscope и Facebook Live;
  • интеграция с видеоуроците в lynda.com;
  • още изненади, уникални за LinkedIn…

Коментари

коментара

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *