Новият редизайн на LinkedIn – вижте как ще изглеждат профилите и фирмените страници

Още по-лесно ползване от потребителите и максимално приближаване до нуждите на поколението Y – това са два от основните резултати, които LinkedIn очакват от новия дизайн на основния сайт през следващите седмици. Ще се търси близост с промените, които вече бяха направени по мобилното приложение, а компанията работи усилено за изчистването на ненужните елементи и постигането на максимална информативност на персонализирания фийд от гледна точка на професионалното развитие на всеки един потребител.

linkedin new feed

Освен нов изглед на основния поток със съдържание с още по-засилено присъствие на новини за интересите на конкретния потребител, LinkedIn ще направят нововъведения и в чат-системата, където на помощ ще идва и LinkedIn бот. Системата ще предлага контекстуално и подходящия човек, с когото да се свържете, на базата на това, което разглеждате в момента.

linkedin contextual messaging

Визуалността в новия дизайн е издигната на пиедестал, включително и в основното меню, което е максимално опростено. Информацията в личните профили ще бъде изведена в най-горната част, като ще бъде поставен допълнителен акцент върху снимката на потребителя, а платформата ще генерира кратък модул с начините, по които конкретният професионалист може да бъде полезен на разглеждащия профила му.

new linkedin profile

Страниците на компании също ще бъдат обновени, като този път съдържанието ще бъде направено още по-компактно, за да получат посетителите максимално много информация без да скролват излишно. На beta-страницата на LinkedIn, която вече е активна, има доста повече функционалности, които напомнят на тенденцията на 1-page дизайн за съвременните корпоративни сайтове.

LinkedIn Company Overview

Когато отидете в администрацията на собствената си страница (можете да проверите как ще изглежда, като на в URL-а добавите beta- преди company), ще виждате веднага информация за представянето на страницата през последната седмица, както и изчистена възможност за paste or drag’n’drop споделяне на информация. Статистиките под всеки ъпдейт също са изнесени веднага под него, като ще можете да виждате кой от администраторите го е публикувал, до колко души е стигнало, брой интеракции, процент ангажираност и т.н.

azcheta linkedin admin

“Целите на това обновяване са три – постигане на консистентност на дизайна в различните платформи, изчистеност, за да могат потребителите да се съсредоточат върху важните неща, и увереност, която членовете на мрежата да имат за начина, по който са представени в своя профил. Така те ще могат да извлекат възможно най-доброто от платформата”, казва Ейми Парнел, старши директор “Дизайн на потребителското изживяване” в LinkedIn.

Вижте и цялото видео от представянето на новите функционалности на LinkedIn от офиса на компанията в Сан Франциско.

“Продължаваме да инвестираме агресивно в създаването на възможно най-релевантния news feed за нашите потребители в професионален контекст”, казва в интервю за Bloomberg изпълнителният директор на LinkedIn Джеф Уийнър.

Вижте още във видеото:

Все още няма официална дата за стартирането на редизайна, но се очаква това да се случи преди края на годината.

Коментари

коментара

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *