Как да изберем правилните LinkedIn групи, в които да се включим?

Групите в LinkedIn са чудесен начин да работите за своето налагане като експерт по конкретна тема. Има десетки хиляди групи в бизнес социалната мрежа и търсачката й може да ви помогне да намерите тези от тях, които са близки до вашата сфера на дейност, за да станете част от общност със сходни на вашите интереси.

Можете да се включвате в дискусии, да помагате на други участници, дори имате възможност да откриете партньори за следващи свои проекти, ако тяхната експертиза е подходяща (така, както някой друг може да покани вас за свой проект, ако включванията ви му допадат).

Ако сферата ви на развитие е прекалено широка или пък популярна, то вероятно при търсене ще получите десетки, дори стотици резултати.

Имате ли достатъчно време, което да посветите на всички тези групи?

Тогава просто изберете най-подходящите, като разгледате добре описанията, броя членове, броя контакти, които имате вътре. След като харесате някои от тях и администраторите одобрят заявката ви, направете второ “пресяване” – разгледайте съдържанието и ако дискусиите не добавят стойност към вашата работа, просто напуснете съответната група.

LI_Groups_Feed-2След като LinkedIn промениха дизайна на групите в края на 2015 г., в основната им категория вече виждате извадки от най-важните дискусии от групите, в които членувате. Алгоритъмът обновява тези акценти всеки ден, така че посещаването на секцията веднъж дневно би трябвало да е достатъчно. Разбира се, някои от най-активните дискусии ще се появяват и във фийда ви – включете се в тях и покажете своите експертни познания.

И тук, като при споделянето статуси, когато започвате нова дискусия в групите трябва да сте напълно ясни защо го правите: ако споделяте линк, обяснете с какво е полезен; ако имате въпрос, подскажете в какви насоки очаквате отговори, и т.н. Опитайте да използвате максимално ясни ключови думи, за да сте сигурни, че посоката на дискусията ще бъде полезна на вас самите..

Следвайте правилото “4-1-1” (съотношението между полезно ново, старо и промотиращо съдържание), когато публикувате в групите. Но най-важното – членувате в групи, за да бъдете сред съмишленици и за да помагате на потребители в нужда. Така че не пестете съветите, дори обикновено да таксувате доста високо за всеки от тях. В най-добрия случай някой, който се е възползвал безплатно от тях, ще се върне, за да плати за още.

И още нещо – LinkedIn позволява да изпращате съобщения на хора, с които споделяте общи групи, дори да не сте директно свързани. Но не забравяйте – когато откриете контакт, който ви интересува, първо се представете с няколо думи и чак тогава продължете напред с предлжението си.

Коментари

коментара

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *