LinkedIn Website Demographics ще дава възможност за по-ясно следене на посетителите в сайта ви

Как ще функционира LinkedIn Website Demographics
Как ще функционира LinkedIn Website Demographics

Ако досега бизнесът можеше да разчита на демография по пол, възраст и населено място за анализ на посещенията на корпоративните сайтове, най-вече през Google Analytics, усилията на B2B маркетолозите вече могат да минат едно ниво по-нагоре. LinkedIn обещават да ни дадат шанс за това изкачване с новия си безплатен инструмент Website Demographics, който ще бъде достъпен съвсем скоро.

Инструментът за анализ ще бъде включен в Campaign Manager платформата на професионалната мрежа и ще показва от кои сфери на бизнеса са били посетителите на сайта, на какво ниво в компаниите са, какви са длъжностите им, в кои населени места се намират и т.н. Website Demographics ще бъде напълно безплатен, без значение дали ползващата го компания е реализирала рекламна кампания в LinkedIn или не.

Новата функционалност ще позволи на компаниите, които залагат на т. нар. “маркетинг на съдържанието” да проследяват сред кои сфери на дейност са най-популярни конкретни текстове и да правят промени в реално време.

Ще може да бъде проследяван както целият поток от потребители, така и конкретни страници или секции в сайтовете. Платформата ще ползва пуснатата по-рано през годината Matched Audiences-функционалност, благодарение на която вече могат да бъде правено по-добро таргетиране на рекламните кампании и дори ремаркетинг сред конкретни аудитории.

“Постоянно мислим как да подобряваме отчитането и анализите, които предлагаме на маркетолозите, за да могат те да взимат по-добри решения. Крайната цел е нашият Campaign Manager е да стане предпочитан инструмент за анализ”, казва пред TechCrunch Судиип Елдо Шериан, глобален маркетинг директор на звеното за маркетинг продукти на LinkedIn.

Информацията ще се събира чрез LinkedIn Insight Tag, който трябва да бъде предварително инсталиран на измервания уебсайт. Данните ще се показват след преминаването на поне 300 посетители с активни LinkedIn профили през сайта на клиента.

Подробна демонстрация ще бъде достъпна съвсем скоро на този линк: www.linkedin.com/websitedemo

Коментари

коментара

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *