Кои са най-добрите фирмени страници в LinkedIn за 2017 г. и какво можете да научите от тях?

фирмени страници в LinkedIn

Средата на лятото едва ли е най-подходящото време да определиш някого за нещо на годината, но LinkedIn са решили, че точно сега е моментът да разберем кои са най-добрите фирмени страници в професионалната мрежа за 2017 г.

Избрани сред над 13 млн. страници в LinkedIn, тези 10 примера “включват провокиращо мисленето съдържание и привлекателни за окото изображения, които показват най-доброто от брандовете за техните аудитории”, обобщават от платформата. И макар това подреждане да няма кой знае колко представителни функции – базирано е на номинации в Twitter и LinkedIn, можете да разгледате внимателно кое отличава десетте страници. Част от тях имат активирана функционалност за Кариери, а почти всички са свързали Showcase и Affiliate-страници.

Лидерът в класацията Hays използва страницата си, за да утвърди лидерските си позиции в HR-отрасла на глобално ниво. Екипът на компанията споделя полезни съвети не само за кандидатите за работа, но и към колегите от областта на човешките ресурси. Въпреки разнообразното съдържание обаче, то е прекалено рядко – веднъж седмично, а дизайнът на ползваните формати по-скоро не е правен специално за LinkedIn. Аз определено не бих определил тази страница като най-добра в челната десетка, но в това видео Hays разказват кое ги прави лидер в професионалната мрежа:

Точно на противоположния полюс е втората в класацията страница – тази на Schneider Electric. Тя се отличава с чудесно брандиране и внимателно подбрана смесица от формати, а усмихнатите лица на служителите няма как да не ви заразят с оптимизма си (и да повишат поне малко доверието ви в компанията).

Като една от най-големите по брой последователи от Топ 10, страницата на Nike може да се похвали с високо ниво на ангажираност. Тук служителите отново са изведени на преден план, а техните мнения за спортния гигант ще го направят желано място за работа.

DXC Technology е може би най-любопитният от подгласниците. Създадената след сливането на CSC и HP Enterprise компания набляга на ангажираността и обратната връзка от последователите, а ръстът от 180% на служители в LinkedIn през април осигурява добър старт от гледна точка на възможности. Вижте и интересния въпрос от рубриката “QQ” (quick question = бърз въпрос), чиято цел е да достигне вирусен ефект, с което да увеличи последователите на страницата.

Можете да разгледате и самите страници по-подробно, за да видите и спецификите в тяхната поддръжка.

1. Hays
2. Schneider Electric
3. Nike
4. Cisco
5. DXC Technology
6. Teleperformance India
7. Hotmart
8. HP
9. Biesse Group
10. Woolworths Group

Коментари

коментара

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *