Защо е важно да публикувате активно в LinkedIn?

Винаги започвам обученията си за работа с LinkedIn с едно просто правило – това е професионална мрежа и профилът ви там е като динамично CV, което се променя в реално време. Накратко, не разчитате на веднъж качена информация, а я допълвате постоянно, прилагайки доказателства за своята експертност под формата на споделени текстове и линкове или участие в дискусии с коментари.

Вероятно сте забелязвали, че в потока със съдържание излизат не само публикации на контакти от първо ниво, но и на такива от второ (контакти на ваши контакти), дори и трето (контакти на контактите на ваши контакти) ниво на свързване, защото ваш контакт ги е харесал или коментирал на друга стена или в група.

След натискане на бутона More под профилната снимка на потребителя можете да изберете да следвате неговото публично съдържание без да сте директно свързани.

Прибавяме към това и възможността да следите компании и публикациите на буквално всеки потребител чрез функционалността Follow и така вашият собствен feed може да бъде изключително разнообразен. 

Това обаче означава, че има множество начини и вашето съдържание да се появява в потока на други потребители, включително и с постигане на вирусен ефект от споделяне. Не само попълнените в профила данни, но и споделяната регулярно информация е от значение за алгоритъма на LinkedIn при подредбата на потока с ъпдейти на началната страница. Същото важи и за търсачката – там отдавна резултатите могат да се ограничат и само до потребителско съдържание по ключови думи.

Ето какво пишат и от LinkedIn:

Системите на LinkedIn следят и анализират социални действия като писане на статия (в LinkedIn Publisher – б. ред.), харесване на съдържание или коментиране на публикациите или статиите на друг потребител или в групи. Тези данни се ползват от нашите алгоритми, за да осигурим подходящото съдържание във вашия LinkedIn поток. Може да виждате и препоръчано съдържание с етикети като Trending (Набиращи скорост), Recommended for you (Препоръчани за вас) или Popular (Популярни). Социалните ви действия оказват влияние и на рекламите, които ви показваме. 

Излизайки от чисто технологичните причини, ефектът от редовното публикуване в LinkedIn идва под формата на увеличена разпознаваемост благодарение на повечето взаимодействия, които останалите потребители имат с вашия профил. Ако членувате в големи групи, създаването на адекватни дискусии в тях поне веднъж на 2 седмици ще ви отличи от останалите и ще изгради за вас образ на активен професионалист, който работи постоянно за своето израстване, а едновременно с това ще можете да показвате (или поне да загатвате) и своите познания в правилните моменти не само пред хора, които вече ви познават.

След като изградите навик за активно публикуване, можете да работите за разрастването на мрежата си от контакти (като се свързвате активно с хора, с които сте комуникирали под публикации), за увеличаване на последователите на фирмената си страница (като я тагвате или каните новите си контакти да я последват), а най-важното – към конвертирането на хората, с които комуникирате, от потенциални в реални клиенти.

Коментари

коментара

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *