Нов дизайн на личните профили в LinkedIn – как да промените своя най-добре?

Едва ли има по-(не)подходящ момент за LinkedIn да направят фейслифт на личните профили от етап, в който работиш с нова компания и променяш дизайна на профилите на всички служители. 

Да, това е новината: има лека промяна в горната част на потребителските профили в професионалната мрежа и профилната снимка е преместена от средата в лявата част, а всички допълнителни линкове към summary-то ви са групирани в един хоризонтален ред.

Как се променя корицата на профила ви с новия дизайн
Как се променя корицата на профила ви с новия дизайн

Това означава, че ще трябва да промените корицата на профила си, ако имате такава и сте съобразявали дизайна й с позиционирана в средата профилна снимка. Ето няколко съвета как да оптимизирате най-добре профила си според новиата визия:

  • Позиционирайте важните елементи от корицата (cover photo) в дясната част на изображението. Пълният размер е 793х199 px, като LinkedIn съветват да качите изображение с размери 1584×396 px.
  • Използвайте момента, за да освежите професионалното си описание (headline) – имате 120 символа, в които да включите опита си и основния начин, по който вие се виждате като професионалист. Сега този елемент от профила ви е още по-голям и затова трябва да е още по-добър. Със сигурност не оставайте само с автоматичните работна позиция и компания.
  • Попълнете максимално добре информацията за контакт, като оставите само тези начини за свързване, които ползвате активно. Все пак, не бихте искали да пропуснете важен бизнес ангажимент, ако някой ви търси на Skype профил, който не ползвате от години. Можете да промените нивата на видимост от секцията How others see your profile and network information в страницата с настройки.
  • Добавете поне 5 или 6 медийни линка към интро секцията, защото това е третият важен визуален акцент след профилната снимка и корицата. Можете да сложите линкове към интервюта, презентации, дори видеа – важно е да покажете максимално добре пътя си на развитие.
Начинът, по който се виждат медийните линкове с новия дизайн на профилите
Начинът, по който се виждат медийните линкове с новия дизайн на профилите

Добрата новина е, че функционалността все още се активира на етапи (все още не е анонсирана дори от самите LinkedIn) и може да не виждате промените, които ви показвам тук. Затова съветът ми е да изчакате поне до 15 април и тогава да поставите новия дизайн.

(Между другото, AMATAS са наистина страхотни – цял екип от международнопризнати експерти в областта на киберсигурността. Последвайте страницата им в LinkedIn тук.)

Коментари

коментара

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *