Те отново го направиха: Какво трябва да знаете за новия дизайн на групите в LinkedIn

Ако трябва да сме честни, LinkedIn отдавна има проблем с дизайнаПоследната голяма промяна на групите в LinkedIn през 2015 г. например донесе освежаване на начина, по който изглеждат, и доста промени в самото им функциониране, но и странна сложнота при създаването на дискусиите. И в крайна сметка – изчезване на публикациите от групите от потока с ъпдейти (news feed) на потребителите.

Малко по малко една от най-важните функционалности на професионалната мрежа леко бе избутана в периферията. Конкурентът Facebook се възползва от това, за да направи групите най-ефективния си елемент, така че и за LinkedIn беше въпрос на време да въведат нужните промени.

Как да изберем правилните LinkedIn групи, в които да се включим?

Може би сте забелязали, че през последните няколко години тече доста сериозно уеднаквяване на социалните медии – напр. появята на Истории в Instagram и Facebook след навлизането на Snapchat или пък извеждането на преден план на функционалностите за моментна комуникация с буквално идентични възможности (Messenger, Skype, Viber, WhatsApp и т.н.). Това е част от надпреварата между “големите” и отдавна тя не е за това кой ще бъде пръв, а кой ще има повече, кой ще има всичко.

Затова и не е изненадващо, че новият дизайн на групите в LinkedIn е съвсем сходен с този на групите във Facebook. Е, няма да можете да избирате от галерия с GIF-чета или да правите общо гледане на YouTube видеа в събота вечер, но основното при публикуване е тук – просто пействате линк или качвате снимка/видео и имате 1300 символа да обясните какво показвате на останалите членове и защо . Разбира се, и хаштаговете са тук, но те имат все по-голяма тежест при подбора на съдържанието, което виждате във фийда си. Няма да се налага да слагате заглавие на дискусията, както досега, което е добра новина. Но пък можете да отбележите до 20 потребители с @ и тяхното име след това.

При влизане в конкретна група ще можете много лесно да се ориентирате къде се намирате. Под полето за нова публикация виждате последните постове, а отдясно има кратка информация за групата и нейните основни мениджъри (позицията модератор вече я няма). Правилно се досетихте – да си мениджър на голяма група сега ще носи още повече възможности за нови контакти като реванш за спряната от LinkedIn въможност за изпращане на едно съобщение седмично до целия списък с членове. 

Една от най-големите несправедловости досега – невъзможността да редактирате публикациите си, е поправена. Вече и в групите можете да отговаряте на конкретен коментар с бутона Reply. За всяка последваща интеракция пък ще получавате известие.

Най-голямата победа обаче е пълното интегриране на LinkedIn групите с мобилното приложение на платформата. През него ще имате същите възможности, а собствениците/мениджърите на групи ще могат да ги управляват също толкова лесно, колкото и през компютъра.

“През последната година се фокусирахме върху това да изнесем разговорите в LinkedIn максимално напред и добавихме нови функционалности, които да ви позволяват да контактувате по-лесно съв своите професионалните общности. Новите LinkedIn групи са още един начин да се възползвате от тези инструменти по един безупречен и по-бърз начин”, казват от компанията.

Те обещават през следващите няколко седмици към новите LinkedIn групи да бъдат добавени още възможности:

  • Добавяне на групите в навигацията на началната страница;
  • Публикуване в групи директно от news feed-а;
  • Откриване на нови групи според интересите ви от страницата My Network.

Как потребителите да ползват ефективно групите в LinkedIn ще бъде една от основните теми на предстоящия на 27 септември семинар „Силен старт с LinkedIn – ефективна комуникация за професионалисти“. Научете повече за събитието тук и се регистрирайте още сега с промо код LinkedBlog, за да получите 5% отстъпка от цената!

Коментари

коментара

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *